Управління освіти Кропивницької міської ради

 
Управління освіти Кропивницької міської ради

Шкільні кухарі підвищили рівень професійної підготовки

Apr 9, 2021
Шкільні кухарі підвищили рівень професійної підготовки

 

        На базі Регіонального центру професійної освіти  ім. О.С. Єгорова проведено курси для 68 кухарів кропивницьких шкіл. Це були не звичайні курси підвищення кваліфікації, а захоплююче яскраве змагання. Свою майстерність демонстрували під час занять і майстер-класів  досвідчені фахівці Регіонального центру. 

            Мета – реформування системи шкільного харчування, належна організація за новими стандартами здорового харчування. Враховуючи сучасні вимоги, спеціалісти Регіонального центру розробили програму курсів, лекцій, лабораторно-практичних занять. 

           Кухарів навчили новим салатам, першим стравам, десертам, соусам та напоям — всього 20 нових страв, адаптованих для шкільних їдалень. Більше того, курсанти вивчали технологію приготування страв на основі безлактозних молочних продуктів та безглютенових харчових продуктів. А ще – особливостям організації дієтичного харчування.

            Значна увага під час навчання була приділена харчовій безпеці та системі НАССР в шкільних їдальнях і вимогам Санітарного регламенту. Цей важливий курс кухарям презентували фахівці: начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби, начальник Кропивницького міського управління Держпродспожислужби.

             Усі отримали відповідні сертифікати і безліч позитивних смачних емоцій.