Шкільні кухарі підвищили рівень професійної підготовки
9 квіт. 2021
Шкільні кухарі підвищили рівень професійної підготовки
На базі Регіонального центру професійної освіти ім. О.С. Єгорова проведено курси для 68 кухарів кропивницьких шкіл. Це були не звичайні курси підвищення кваліфікації, а захоплююче яскраве змагання. Свою майстерність демонстрували під час занять і майстер-класів досвідчені фахівці Регіонального центру.
Мета – реформування системи шкільного харчування, належна організація за новими стандартами здорового харчування. Враховуючи сучасні вимоги, спеціалісти Регіонального центру розробили програму курсів, лекцій, лабораторно-практичних занять.
Кухарів навчили новим салатам, першим стравам, десертам, соусам та напоям — всього 20 нових страв, адаптованих для шкільних їдалень. Більше того, курсанти вивчали технологію приготування страв на основі безлактозних молочних продуктів та безглютенових харчових продуктів. А ще – особливостям організації дієтичного харчування.
Значна увага під час навчання була приділена харчовій безпеці та системі НАССР в шкільних їдальнях і вимогам Санітарного регламенту. Цей важливий курс кухарям презентували фахівці: начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби, начальник Кропивницького міського управління Держпродспожислужби.
Усі отримали відповідні сертифікати і безліч позитивних смачних емоцій.